Saina ia saga fa'asili le siosiomaga mo tupe fa'afaigaluega mai fafo

O le a faia e Saina nisi laasaga e faaleleia atili ai le siosiomaga o pisinisi ma faatosina mai ai le tele o tupe teufaafaigaluega mai fafo, e tusa ai ma se faʻasalalauga faʻasalalau ia Aukuso 13 e le Fono a le Setete, le kapeneta a Saina.

Ina ia faʻaleleia le tulaga lelei o tupe teufaafaigaluega, o le a toso mai e le atunuʻu le tele o tupe teufaafaigaluega mai fafo i vaega autu ma lagolago pisinisi mai fafo e faʻatuina nofoaga autu suʻesuʻe i Saina, galulue faʻatasi ma pisinisi i totonu o le atunuʻu i suʻesuʻega faʻatekonolosi ma faʻaoga ma faia galuega tetele suʻesuʻe.

O le vaega o auaunaga o le a vaaia le tele o le tatalaina ona o itulagi pailate o le a faʻalauiloaina se afifi o faiga e faʻafetaui ma tulafono faʻavaomalo fefaʻatauaʻiga, ma faʻamalosia le tuʻufaʻatasia o le faʻatupeina ma le faʻamautuina o aia tatau tau le atamai.

O le a faʻamalosia foi e Saina tagata faʻapisinisi mai fafo e faʻavae kamupani ma ofisa autu faʻaitulagi e faʻalautele auala mo tupe mai fafo.

O pisinisi mai fafo o le a lagolagoina i le faʻagasologa o pisinisi faʻafeiloaʻi mai le itu i sasaʻe o Saina i le ogatotonu, sisifo, ma le itu i matu sasaʻe e faʻavae i luga o sone fefaʻatauaʻiga saoloto, nofoaga fou a le Setete ma sone atinaʻe o le atunuʻu.

Ina ia fa'amautinoa le fa'amaninoina a le atunu'u mo atina'e mai fafo, o le a fa'amautinoa e le atunu'u lo latou auai fa'aletulafono i fa'atauga a le malo, tutusa le sao i le fa'avaeina o tulaga fa'ata'atia ma le faiga sa'o i faiga fa'avae lagolago.

E le gata i lea, o le a tele galuega o le a faia e faʻaleleia ai le puipuiga o aia tatau a pisinisi mai fafo, faʻamalosia tulafono faʻamalosia ma faʻataʻatia faiga faʻavae ma tulafono faatonutonu i fefaʻatauaʻiga i fafo ma tupe teufaafaigaluega.

I le tulaga o le faafaigofieina o tupe teufaafaigaluega, o le a sili atu e Saina ana faiga faavae nofomau mo tagata faigaluega o pisinisi mai fafo ma suʻesuʻe se faʻatonuga saogalemu mo le faʻaogaina o faʻamaumauga i tuaoi ma le faʻaitiitia o asiasiga masani a i latou e maualalo le lamatiaga o aitalafu.

O lo'o aga'i atu fo'i le lagolago tau tupe ma lafoga, ona o le a fa'amalosia e le atunu'u lana fa'amaoniga o le fa'alauiloaina o tupe faavae mo tupe fa'afaigaluega mai fafo ma fa'amalosia pisinisi mai fafo e toe fa'afaigaluega i Saina, aemaise lava i vaega ua filifilia.

- O loʻo i luga le tusiga e mai China Daily -


Taimi meli: Aukuso-15-2023